Hakeminen yläasteelle

Helsingin yhteislyseo on lähikoulu Kontulan, Laakavuoren ja Mellunmäen ala-asteen lapsille. Oppilaaksi voi hakeutua myös muilta ala-asteilta tai muista kunnista. Helsingin yhteislyseo on yksityinen koulu, jossa opiskelu on maksutonta.

Oppilaaksi voi hakea joko tavalliselle luokalle tai painotetun opetuksen luokkaan. Painotettua opetusta tarjotaan kuvataiteessa ja matematiikassa. Painotettuun opetukseen on soveltuvuuskoe.

Tutustu Hylliin

Aikataulu

Ke 10.11.2021 klo 17.30 Helsingin yhteislyseon esittelyä ja klo 18 hakuinfo

Ma 15.11.-ke 15.12.2021 hakeutuminen 7. luokalle ja painotettuun opetukseen. Haku tapahtuu Wilma-lomakkeella. Ala-asteen koulu tiedottaa lomakkeesta oppilaiden huoltajille.

To 20.1.2022 klo 9 matematiikan soveltuvuuskoe luokassa 209, soveltuvuuskokeeseen oppilas tarvitsee kynän, kumin ja viivaimen. Koe jakaantuu päässälaskuosioon ja sanalliseen osioon. Sanalliset tehtävät käsittelevät pieniä ongelmia ja käytännön tilanteita.

Ma 24.1.2022 klo 9 kuvataiteen soveltuvuuskoe luokassa 318/319, soveltuvuuskokeeseen tarvittavat tarvikkeet annetaan koulusta. Kokeessa on piirustus- ja maalaustehtävä.

Piirustustehtävän arvioinnin kriteerit: lyijykynän vivahteikas käyttö, piirustustaito, havainnointikyky, sommittelu ja omaperäisyys sekä esineen ja ympäristön kiinnostava suhde.

Maalaustehtävän arvioinnin kriteerit: työn kiinnostavuus ja tunnelma, omaperäinen tulkinta lähtökohtana olleesta kuvasta. Maalaustekniikan hallinta, sommittelu ja värien käyttö.

Pe 18.3.2022 oppilaaksiottopäätökset postitetaan. Hakiessaan painotettuun opetukseen huoltaja sitoutuu ottamaan tarjotun paikan haetusta opetuksesta vastaan.

Helsingin kaupungin opas kuudesluokkalaisille.

Lisätietoja hakemisesta

Lisätietoja antaa myös:

Pia Pietikäinen, apulaisrehtori

09 342 44412