Lukion läksykerho

Hyllin lukiossa järjestetään kahdesti viikossa kaikille lukiolaisille avoin läksykerho. Koulupäivän jälkeen tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14.45-16 pyörivässä läksykerhossa on mahdollisuus päästä tekemään läksyjä ja muita koulutehtäviä yhdessä muiden opiskelijoiden ja ohjaajan kanssa.

Läksykerhoon tulemiseen ei tarvitse mitään erityistä syytä: innokkuus lukio-opintoihin riittää. Opettajilla on kuitenkin mahdollisuus määrätä opiskelija läksykerhoon, mikäli tekemättömiä tehtäviä on kertynyt kurssin aikana liikaa ja kurssi on vaarassa keskeytyä.

Tyypillisimpiä oppiaineita, joita läksykerhossa tehdään, ovat matematiikka, fysiikka ja kemia, mutta myös kielet ovat suuressa suosiossa. Usein opiskelijat etsivät läksykerhosta koulutehtäviin henkilökohtaisempaa apua, ja siksi myös näiden oppiaineiden panos läksykerhossa korostuu. Läksykerhossa ei kuitenkaan tarjota varsinaista opetusta vaan oppiminen tapahtuu tehtävien kautta. Lukuvuonna 2019-2020 läksykerhossa kävikin noin joka kolmas lukiolainen vähintään kerran, ja kaikkein aktiivisimpia kävijöitä muistettiin erilaisilla tsempparipalkinnoilla.

Lukion läksykerhoa vetää Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opettajaopiskelija Jesse Turpeinen. Lisätietoa läksykerhosta saat laittamalla Jesselle Wilma-viestiä.