Hakeminen lukioon

Helsingin yhteislyseon yleislinjan (linjakoodi 000) opiskelijat valitaan yhteishaussa lukuaineiden keskiarvon perusteella.

Helsingin yhteislyseon taito- ja taidelinjalle pyrkivä täyttää koulun hakulomakkeen ja valitsee pääaineen, joka on kuvataide, musiikki tai liikunta.

Taito-ja taidelinjalle pyrkiville järjestetään näyttökoe ja/tai haastattelu kunkin pääaineen valintakriteerien mukaisesti.

Taito-ja taidelinjalta (linjakoodi 830) opiskelija valitsee pääaineen, joka on kuvataide, musiikki tai liikunta. Opiskelijat valitaan lukuaineiden keskiarvon (4-10 pistettä) ja valintakokeessa osoitettujen taitojen sekä lyhyen haastattelun (yhteensä 0-10 pistettä) perusteella. Maksimipistemäärä on 20. Yhteishaun tulokset julkaistaan koulun kotisivuilla, koulun ovessa ja kotiin lähetettävällä kirjeellä.

Tutustu Hylliin

Kuvataide

Kutsukirjeessä annetaan ohjeet yhteen ennakkotehtävään, jonka hakija tuo mukanaan valintatilaisuuteen. Samassa yhteydessä hän voi esitellä mahdollisia todistuksia tms. kuvataideharrastuksistaan. Liitteitä ei palauteta.

Musiikki

Musiikin opiskelijat antavat valintatilaisuudessa laulu- tai soittonäytteen. Sen yhteydessä musiikinopettaja haastattelee lyhyesti. Hakija voi ottaa valintatilaisuuteen mukaansa musiikkiharrastuksestaan kertovia dokumentteja, joita ei palauteta.

Soitto- ja/tai laulunäytteen sisältö:

  • soitto- ja/tai laulunäyte, vapaavalintaiset kappaleet
  • harrastuneisuuden mukaan oppilas voi esittää suosituksia ja/tai todistuksia muista mahdollisista musiikkiharrastuksista
  • mahdolliset todistukset musiikkikoulusta, musiikkileireistä ja yläasteen musiikinopettajan lausunto

Haastattelutilanteessa arvioidaan opiskelijan motivoituneisuus. Haastattelun ja laulu-ja/soittonäytteen arvioi koulun musiikinopettaja.

Liikunta

Liikunnan valintatilaisuus koostuu kahdesta valinnaisesta liikuntatestistä, liikuntahistoriasta sekä lyhyestä haastattelusta. Kutsukirjeessä annetaan valmistautumisohjeet testeihin.

Liikuntahistoria sisältää:

  • edustusurheilutehtävät
  • suositukset edelliseltä liikunnanopettajalta, seuroilta ja lajiliitoilta
  • liikuntaharrastukset

Hae taito- ja taidelinjalle >