Kalenteri

marraskuu 2020
ma ti ke to pe la su
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Painotusluokat 2020-11-02T13:24:54+03:00

PERUSKOULUN PAINOTUSLUOKAT

Matematiikkaluokka

Helsingin yhteislyseon yläasteella on mahdollisuus valita laajennettu matemaattisten aineiden opiskeluohjelma. Matematiikkaluokkalaisilla on yksi vuosiviikkotunti enemmän matematiikkaa kuin muilla yläasteen oppilailla. Yleistavoitteiden lisäksi oppilaat täydentävät, syventävät ja soveltavat matemaattisia tietoja ja taitoja. Opiskelussa tähdätään matemaattisen ajattelun kehittämiseen,kiinnostuksen lisäämiseen ja parempien valmiuksien saamiseen jatko-opintoja ja käytännöntehtäviä varten. Matematiikkaluokkalaiset tekevät projektitöitä ja käyttävät runsaasti  tieto-ja viestintätekniikkaa oppimiseensa.

Matematiikkaluokkaan haetaan soveltuvuuskokeella, joka jakaantuu  päässälaskuosioon ja sanalliseen osioon. Sanalliset tehtävät käsittelevät pieniä ongelmia ja käytännön tilanteita. Matematiikkaluokalle valitaan oppilaat soveltuvuuskokeesta saadun pistemäärän mukaisessa järjestyksessä.

Koe järjestetään helmikuussa. Mukaan oppilas tarvitsee kynän, kumin ja viivoittimen. Lisätietoja saa apulaisrehtori Pia Pietikäiseltä,tai matematiikkaluokkien opettajilta Anitta Akselalta tai Jonna Loimistolta (tarkemmat päivämäärät ja yhteystiedot löytyvät etusivulta).

Kuvataideluokka

Kuvataideluokalla oppilas opiskelee kuvataidetta kolme tuntia viikossa koko yläkoulun ajan. Lisätietoja painotetusta kuvataiteen opiskelusta saa täältä.

Kuvataideluokka tarjoaa oppilaille taiteellisen työyhteisön, joka koko yläasteen ajan säilyy yhtenäisenä ryhmänä kuvataiteen opinnoissa. Tavoitteena on kokeilemiseen kannustava ilmapiiri, jossa on turvallista myös epäonnistua. Työskentelyssä korostuu luovaan työpajamaiseen opiskeluun ohjaaminen. Ajankohtaisuus, kulttuuritarjonta, sekä oppilaiden omat kiinnostuksen kohteet ohjaavat perusopetuksen opetussuunnitelmassa määriteltyjen sisältöjen valikoitumista syvällisemmän tarkastelun kohteeksi. Kuvataideluokka luo oppilaille hyvän perustan visuaalisen alan jatko-opintoihin. Kuvataideluokkaan haetaan soveltuvuuskokeella, jossa on piirustus- ja maalaustehtävä. Kuvataideluokalle valitaan oppilaat soveltuvuuskokeesta saadun pistemäärän mukaisessa järjestyksessä.

Soveltuvuuskoe järjestetään tammi/helmikuussa. Mukaan oppilas ei tarvitse erityisiä välineitä. Lisätietoja saa apulaisrehtori Pia Pietikäiseltä, tai kuvataideluokan opettajalta Saara Raevuorelta (tarkemmat päivämäärät ja yhteystiedot löytyvät etusivulta).

Matikkaluokalla on tosi kivaa. Siellä voi tehdä kivoja matemaattisia tehtäviä, saada uutta tietoa ja ratkaista vaikeita pulmia.

Emilia

Matikkaluokalla on ollut hauskaa vaikka pieniä vaikeuksia on ollut, mutta niistä on noustu. Koulu alkoi oikein mukavasti ja uusia ystäviä on tullut paljon, niin omalta kuin muiltakin luokilta. Vaikka koulun alku tuntui oudolta ja jännittävältä, rutiinit ovat jo tulleet hyvin tutuksi.

Hilma

Matikkaluokalla saa suuremman käsityksen siitä miten ja mitä voi laskea. Matikkaluokalla ei ole rankkaa ja saa olla myös väärässä, tännehän on tultu oppimaan.

Serena

Matikkaluokalla on ollut enemmän haasteita. Jos pitää matikasta matikkaluokka on oiva luokka parantaa matikan taitojasi. Matikkaluokka on kuitenkin melkein samanlainen kuin normiluokka.

Riku

Kuvisluokalla ei ikinä tylsisty, koska kaikki on hulluja hyvällä tavalla ja saa nauraa paljon koska kaikki on huumorintajuisia ja mahtavia piirtäjiä niin saa mahtavia syntymäpäiväkortteja.

Anastasia, 8C

Kuvataide on hauskaa ja tunneilla piirretään, maalataan ja tehdään kokoajan kuvistöitä. Teoriaakin on muttei niin, että puolet tunneista menisi siihen. Kannattaa hakea kuvisluokalle.

Miia, 7C

Kuvisluokalla on kivaa ja olen oppinut jo aika paljon. Opettaja on kiva ja mahtava. Minä odotan innolla uusia töitä, että pääsisin tekemään niitä. Kuviksessa rauhoittuu ja kuvis on vain niin mahtavaa.

Noora, 7C

Kuvisluokalla on kivaa. Olen todella iloinen, että pääsin kuvisluokalle. Ilmapiiri on tosi hyvä ja kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään. Kuvistunnit ovat rentoja, opettaja on mukava ja kannustava. Kuvista voisi kyllä olla vieläkin enemmän viikossa.

Oona, 9C