Kaikkea ei voi etänä hoitaa

Suurimman osan työstäni hoidan tällä hetkellä etänä, mutta aivan kaikkea ei voi etänä hoita. On mentävä työpaikalla. Näin tein tiistaina 14.4 kun jalkauduin Kontulaan ja koululle, jossa jaoin 5. jakson kuvataidekurssien väline- ja materiaalipaketit opiskelijoille.

Koulurakennus oli hiljainen, kopiokone ei laulanut, teinikiljunta oli tauonnut ja outo hitaus ympäröi sisään tulijan. Täysin tyhjää rakennus ei kuitenkaan ollut. Hyllin valtavilla käytävillä ja valoisissa neliöissä tuli vastaan muutama kulkija; koulunkäyntiavustajat Victor ja Jesse, vahtimestari ja talonmies, kolme opettajaa, koulusiivooja, muutama peruskoulun oppilas ja koulukuraattori sekä ne lukiolaiset, jotka olin kutsunut materiaalin hakuun koulun piha-alueelle.

Kaikki se, mitä äsken kuvailin, tapahtui klo 11.00 ja 15.00 välisenä aikana; Victor päivysti ala-aulassa, salissa Jesse jakoi oppikirjoja ja piha-alueella kuvismaikka materiaalipaketteja, erityisluokanopettaja vilahti jossain mutkassa, koulukuraattori tervehti ikkunan takaa, siivooja teki työtään käytävän toisessa päässä ja vaksi & talkkari duo huolehti koulurakennuksesta. Kaikki tämä tehtiin turvavälit huomioiden, lähikontakteja vältellen, toisiamme kunnioittaen, kaukaa kuulumisia vaihtaen, käsidesin ja suojahanskojen voimin. Muutaman valokuvan ehdin päivän aikana napata.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin