Tietoa 9. luokkalaisille ja ylioppilaille hyl.fi-tilin päättymisestä

[edit. 25.5. lisäsin tiedon niille yseille, jotka tulevat Hyllin lukioon]

Lukuvuosi lähestyy loppuaan ja jotkut saavat kevätlukukauden lopussa päättötodistuksen. Osa 9-luokkalaisista lähtee muihin kouluihin ja osa jatkaa Hyllissä. Myös osa abeista lähtee lakki päässä ja osa jatkaa S-ryhmässä ensi syksynä. Mitä tapahtuu hyl.fi-osoitteelle, sähköposteille ja Drive-dokumenteille? Entä mitä tapahtuu Adobe-käyttöoikeudelle?

Mikäli tulet Hyllin lukioon, niin sinun ei tarvitse/pidä tehdä mitään. Sinun hyl.fi-tilisi ja Adobe-oikeutesi säilyvät.

Ensi lukuvuoden alussa noin 10.8. suoritetaan hyl.fi-tilien päivitys. Uusille oppilaille luodaan hyl.fi-osoitteet ja päättötodistuksen saaneiden tilit arkistoidaan. Arkistoiminen tarkoittaa sitä, että käyttäjä ei enää voi käyttää hyl.fi tiliään. Arkistoitu tili voidaan palauttaa joksikin aikaa, mikäli tarve sitä vaatii. En toki toivo, että näitä pyyntöjä tulisi paljon, sillä se aiheuttaa lisätöitä meille hallinnoijille.

Samoihin aikoihin, noin viikkoa myöhemmin, suoritan Adobe-tilien päivityksen. Näin vain Hyllin tilin omaavalla henkilöllä on oikeus Hyllin Adobesopimuksen alaisiin ohjelmiin.

Miten siirtää Gmail sähköpostit ja Drive-tiedostot omalle Google-tilille?

Hyllin sivuilla on ohje. Lue se ja toimi sen mukaan ennen lukuvuoden alkua. http://hyllingoogleapps.blogspot.com/2017/04/oppilaan-tilin-siirtaminen-normaaliin.html

Jos et halua lukea ohjetta, niin mene suoraan sivulle https://takeout.google.com/settings/takeout?pli=1
ja valitse sieltä tiedostot, jotka haluat siirtää.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin