Kuvista etänä – Ku12 Arkkitehtuuri

Neljännen jakson lähiopetus loppui, kun koulut sulkeutuivat korona pandemian vuoksi. Ku12 arkkitehtuuri kurssilla olimme ennen etäopetuksen alkua saaneet pienemmän harjoitustyön, veistoksellinen rakennelma, valmiiksi. Mutta päätehtävä pienoismallin ja siihen liittyvä portfolio, aiheesta Lintutarkkailijan maja, jäivät pahasti kesken.

Osa opiskelijoista ennätti valokuvata työvaiheita portfoliota varten, osa haki materiaaleja kotiin ja työsti pienoismallin valmiiksi kotioloissa ja osa ehti ainoastaan tehdä luonnoksia ja suunnitelmia Lintutarkkailijan majaksi.

Kaikesta huolimatta meneillä oleva kurssi ja kurssityöt tuli saada valmiiksi. Töitä oli jatkettava etänä. Muutaman Meet -tapaamisten ja osittain muuttuneiden portfolio-ohjeiden saattelemana Classroomiin palautetut portfoliot olivat mielenkiintoisia ja ilahduttavia.

Opiskelijan portfoliosta poimima kommentti ”Fiiliksiä” kuvaa hyvin tilannetta.

”Työtä oli erittäin hauska tehdä, vaikka se ei ollut mikään helpoin homma kotona suoritettuna. Tämänhetkinen tilanne on tuonut stressiä, mutta kuvistyö toi pientä rentoutta vaikeuksien keskelle. Olen tyytyväinen lopputulokseen”

tekijä Ben Partenen
tekijä Mia Nousiainen
tekijä Irina Matero
tekijä Tinja Myllymäki
tekijä Pei Li

Pirjo Houtsonen

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin