Kalenteri

syyskuu 2020
ma ti ke to pe la su
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Yläaste 2017-07-31T13:00:38+03:00

HYL ON HYVÄ KOULU

Helsingin yhteislyseon yläaste on yhteisöllinen, suvaitseva ja moniarvoinen koulu. Oppimisen ilo ja valo syntyvät yhdessä tekemisestä ja kasvamisesta. Oppiminen Helsingin yhteislyseossa on tavoitteellista ja tähtää menestykseen jatko-opinnoissa ja elämässä. Tavoitteena on laaja yleissivistys ja hyvän elämän perustaidot. Oppimiseen ja kasvamiseen on myös mahdollista saada apua ja tukea koulun aikuisilta. Yläasteen oppilaita tukevat aineenopettajien lisäksi S2-opettaja, oppilaanohjaaja, laaja-alaiset erityisopettajat, kuraattori, psykologi ja  terveydenhoitaja.

Hyl toimii

Oppilaille tarjotaan eri aineiden opetuksen lisäksi ryhmätoimintaa, joka tukee koulunkäyntiä. Tällaisia ryhmiä ovat kansainvälisen yhteistyön ryhmä, oppilaskunta, tukioppilasryhmä, erilaiset tyttö- ja poikaryhmät, tsemppiryhmät ja liikuntaryhmä. Lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus mukavaan toimintaan ja toistensa tapaamiseen myös tuntien ulkopuolella.

Hyl- kuvataidetta ja matematiikkaa

Yläasteella oppilas voi valita  kuvataide- tai matematiikkapainotuksen. Koululla on myös monipuolinen kielivalikoima. 8. ja 9. luokalla on mahdollista valita perinteisten taito- ja taideaineiden lisäksi lisäliikuntaa tai tieto-ja viestintätekniikkaa.

Hyl on liikkuva koulu

Myllypuron, Kivikon ja Kontulan liikuntapaikat tarjoavat innokkaille liikkujille runsaasti lajivalikoimaa. Oppilaan on mahdollista liikkua neljä tuntia viikossa, jos hän valitsee perusliikunnan lisäksi lisäliikuntaa. HYL tarjoaa oppilailleen myös välituntiliikuntaa.

Hyl on KiVa-koulu

KiVa Koulu® on kiusaamisen vastainen toimenpideohjelma, joka on kehitetty yhteistyönä Opetusministeriön rahoituksella (2006-2009; 2009-2010; 2010-2011) Turun yliopiston psykologian oppiaineen ja Oppimistutkimuksen keskuksen kesken.Helsingin yhteislyseon lisäksi KiVa Koulu® -ohjelman käyttäjiksi on Suomessa rekisteröitynyt noin 2500 koulua. Tämä vastaa noin 90 % Suomen perusopetuksesta vastaavista kouluista.

>> Lue lisää painotusluokista

Hyllissä on kiva olla oppilaana, koska yhteishenki on mahtava ja opettajat ovat todella mukavia. Hyllissä erilaisuus kukoistaa, joten lause “jokainen tyylillään” osuu kohdalleen.

Neea, 9 lk

Hyllissä on paljon nuoria, jotka on eri taustaisia ja monikulttuurisia. Se tekee meistä täällä arvokkaita.

Ruwejda, 8.lk

Hyllissä on hyvä yhteishenki ja täällä erottuu massasta.

Susanna & Jasmine, 9.lk

Hyllissä on hauskaa ja opettajat on chillei. No to racism in da meiän school.

Kalle, Mosa, Ville & Ippe, 9.lk

Opiskelu Hyllissä on omasta mielestäni itsenäisempää kuin monissa muissa kouluissa esim. kellot eivät soi kun välitunti loppuu joten joudut itse huolehtimaan itsesi seuraavalle tunnille. Moni opettaja opettaa myös lukion puolella, joten he valmistavat meitä tulevaan tekemällä mm. essee kokeita.

Ansku, 8C