Kalenteri

syyskuu 2020
ma ti ke to pe la su
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Hae meille 2020-01-10T15:06:06+03:00

HAKEMINEN LUKIOON

Helsingin yhteislyseon yleislinjan (linjakoodi 000) opiskelijat valitaan yhteishaussa lukuaineiden keskiarvon perusteella.

Helsingin yhteislyseon taito- ja taidelinjalle pyrkivä täyttää koulun kotisivuilta löytyvän nettilomakkeen ja valitsee pääaineen, joka on kuvataide, musiikki tai liikunta. Lomake tulee täyttää 20.3. mennessä.

Taito-ja taidelinjalle pyrkiville järjestetään huhti-toukokuussa näyttökoe ja/tai haastattelu kunkin pääaineen valintakriteerien mukaisesti.

Taito-ja taidelinjalta (linjakoodi 830) opiskelija valitsee pääaineen, joka on kuvataide, musiikki tai liikunta. Opiskelijat valitaan lukuaineiden keskiarvon (4-10  pistettä) ja valintakokeessa osoitettujen taitojen sekä lyhyen haastattelun (yhteensä 0-10 pistettä) perusteella. Maksimipistemäärä on 20. Yhteishaun tulokset julkaistaan koulun kotisivuilla, koulun ovessa ja kotiin lähetettävällä kirjeellä kesäkuun puolessa välissä.

Lisätietoja saat koulun esitteestä ja näillä sivuilla.

Kuvataide

Kutsukirjeessä annetaan ohjeet yhteen ennakkotehtävään, jonka hakija tuo mukanaan valintatilaisuuteen. Samassa yhteydessä hän voi esitellä mahdollisia todistuksia tms. kuvataideharrastuksistaan. Liitteitä ei palauteta.

Musiikki

Musiikin opiskelijat antavat valintatilaisuudessa laulu- tai soittonäytteen. Sen yhteydessä musiikinopettaja haastattelee lyhyesti. Hakija voi ottaa valintatilaisuuteen mukaansa  musiikkiharrastuksestaan kertovia dokumentteja, joita ei palauteta.

Soitto- ja/tai laulunäytteen sisältö:

 • soitto- ja/tai laulunäyte, vapaavalintaiset kappaleet
 • harrastuneisuuden mukaan oppilas voi esittää suosituksia ja/tai todistuksia muista mahdollisista musiikkiharrastuksista
 • mahdolliset todistukset musiikkikoulusta, musiikkileireistä ja yläasteen musiikinopettajan lausunto

Haastattelutilanteessa arvioidaan opiskelijan motivoituneisuus. Haastattelun ja laulu-ja/soittonäytteen arvioi koulun musiikinopettaja.

Liikunta

Liikunnan valintatilaisuus koostuu kahdesta valinnaisesta liikuntatestistä, liikuntahistoriasta sekä lyhyestä haastattelusta. Kutsukirjeessä annetaan valmistautumisohjeet testeihin.

Liikuntahistoria sisältää:

 • edustusurheilutehtävät
 • suositukset edelliseltä liikunnanopettajalta, seuroilta ja lajiliitoilta
 • liikuntaharrastukset

>> Hakukaavake

HAKEMINEN YLÄASTEELLE

Helsingin yhteislyseo on lähikoulu Kontulan, Laakavuoren ja Mellunmäen ala-asteen lapsille. Oppilaaksi voi hakeutua myös muilta ala-asteilta tai muista kunnista. Helsingin yhteislyseo on yksityinen koulu, jossa opiskelu on maksutonta.

Oppilaaksi voi hakea joko tavalliselle luokalle tai painotetun opetuksen luokkaan. Painotettua opetusta tarjotaan kuvataiteessa ja matematiikassa. Painotettuun opetukseen on soveltuvuuskoe.

Hakemisesta saa lisätietoa info-tilaisuudessa, joka pidetään tammikuun alussa. Tilaisuuden tarkempi päivämäärä on nähtävissä etusivulla. Lisätietoja hakemisesta yläasteelle antaa apulaisrehtori Pia Pietikäinen puh. 09-342 44412.

HAKEMINEN YLÄASTEELLE – AIKATAULU

 • joulukuu
  – 6.-luokkalaiset saavat Kuudesluokkalaisen oppaan ala-asteen koulustaan
 • tammikuu
  – ala-aste jakaa oppilastietokortit, jotka palautetaan omaan kouluun
  – yläasteilla tiedotustilaisuuksia
  – soveltuvuuskoeilmoittatumiset palautetaan siihen kouluun, johon oppilas pyrkii
 • helmikuu
  – soveltuvuuskokeet
 • maaliskuu
  – paikka yläasteella varmistuu (kirje kotiin, nimet koulun ulko-ovissa)
 • toukokuu
  – tulevien 7.-luokkalaisten ja vanhempien tapaaminen

HAKEMINEN LUKIOON – AIKATAULU

 • maaliskuu, 20.3. mennessä
  – haku lukion taito-ja taidelinjoille nettilomakkeella.
 • huhti-toukokuu
  – kuvataiteen, liikunnan ja musiikin näyttökoe ja/tai haastattelu
 • kesäkuun puoliväli
  – haun tulokset julkaistaan koulun kotisivuilla, koulun ovessa ja kotiin lähetettävällä kirjeellä.