Kalenteri

syyskuu 2020
ma ti ke to pe la su
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Espanja 2017-07-31T12:55:17+03:00
[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

ESPANJA

YLEISET SUOSITUKSET
Pakolliset kurssit suositellaan suoritettavan numerojärjestyksessä.
Kahta pakollista äidinkielen kurssia tai abikurssia ei suositella suoritettavaksi samaan jaksoon.
ÄI8 ja ÄI9 valmistavat yo-kirjoituksiin ja ne suositellaan suoritettavaksi juuri ennen kirjoituksia.
Äidinkieli suositellaan kirjoitettavaksi kolmannen vuoden kevään yo-kirjoituksissa.

PAKOLLISET KURSSIT

ÄI 1 Kieli, tekstit ja vuorovaikutus 1
Syvennetään käsitystä kielestä, teksteistä ja niiden tulkinnasta ja kehitetään tekstin lukemisen taitoja. Opitaan jäsentelemään viestintäympäristöä sekä tunnistamaan omia taitoja puhujana, kuuntelijana, kirjoittajana, lukijana ja median käyttäjänä. Kurssin yhtenä keskeisenä sisältönä ovat tekstilajit ja tekstityypit.

ÄI2 Tekstien rakenteita ja merkityksiä 1
Harjaannutaan erittelemään tekstien kieltä, rakenteita ja merkityksiä sekä niiden yhteyksiä muihin teksteihin. Kurssilla harjoitellaan oman tekstin yksityiskohtaista hiomista ja keskitytään erityisesti ylioppilaskokeen esseetaitojen parantamiseen.

ÄI3 Kirjallisuuden keinoja ja tulkintaa 2
Kurssilla tutustutaan kirjallisuuden eri lajeihin ja niiden keinoihin. Opiskelijan tekstin tulkinnan taidot kehittyvät.

ÄI4 Tekstit ja vaikuttaminen 2
Opitaan tarkastelemaan tekstejä ja niiden kieltä erityisesti vaikuttamisen näkökulmasta. Perehdytään argumentointiin ja syvennetään siihen liittyviä tietoja. Opitaan analysoimaan ja tuottamaan argumentatiivisia tekstejä. Perehdytään ylioppilastutkinnon tekstitaidon kokeeseen.

ÄI5 Teksti, tyyli ja konteksti 2
Opitaan tarkastelemaan tekstejä ja niiden tyyliä siten, että osataan ottaa huomioon kontekstin merkitys tulkinnassa ja tekstin tuottamisessa. Kurssilla tutustutaan länsimaisen kirjallisuuden historiaan ja klassikkoromaaneihin.

ÄI6 Kieli, kirjallisuus ja identiteetti 3
Luodaan yleiskuvaa suomen kielen sekä suomalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin merkityksestä yksilölle ja yhteiskunnalle. Tutustutaan kotimaisen kirjallisuuden historiaan ja merkkiteoksiin.

VALTAKUNNALLISET SYVENTÄVÄT KURSSIT

ÄI7 Puheviestinnän taitojen syventäminen
Suositusvuosi: 1, 2
Arviointi: numero
Tehdään erilaisia puheviestinnän harjoituksia: pidetään puheita, neuvotellaan, väitellään, keskustellaan ja pidetään kokouksia. Puhutaan esiintymisjännityksestä ja erilaisista viestintäkulttuureista. Kurssilla pidetään oppimispäiväkirjaa.

ÄI8 Tekstitaitojen syventäminen
Suositusvuosi: 3
Arviointi: numero
Abikurssi Kerrataan ja vahvistetaan ylioppilaskokeessa tarpeellisia tekstin tuottamisen ja analysoinnin taitoja. Harjoitellaan erityisesti tekstitaidon koetta. Kurssi kannattaa käydä juuri ennen ylioppilaskirjoituksia.

ÄI9 Kirjoittaminen ja nykykulttuuri
Suositusvuosi: 3
Arviointi: numero
Abikurssi Harjoitellaan erityisesti ylioppilastutkinnon esseekokeen kirjoittamisen taitoja. Tutustutaan nykykulttuurin eri ilmiöihin.

KOULUKOHTAINEN SYVENTÄVÄ KURSSI

ÄI10 Mediatekstit
Suositusvuosi: 1, 2
Arviointi: numero
Tutustutaan erilaisiin mediatekstilajeihin ja analysoidaan ja tuotetaan mediatekstejä. Kurssi on mediadiplomin pohjakurssi.

KOULUKOHTAINEN SOVELTAVA KURSSI

ÄI 11 Selkeä viestintä
Suositusvuosi: 1, 2
Arviointi: numero
Kurssin tavoitteena on kehittää opiskelijasta taitavaa työelämäviestijää päivittäisissä palavereissa, kokouksissa, asiakasneuvotteluissa ja erilaisissa tiimeissä ja rohkaista esitystilanteisiin. Kurssin aikana harjoitellaan tiivistä ja selkeää ilmaisua ja kirjoitettua yleiskieltä. Myös työelämän viestintätaitoja harjoitellaan kuten kokoustekniikkaa ja väittely- ja neuvottelutaitoa. Kurssille pääsevät ensisijaisesti kansainvälisen liiketoiminnan linjan opiskelijat. Yleislinjan opiskelijat täyttävät jäljelle jääneet paikat.

[/one_full]