Kalenteri

maaliskuu 2020
ma ti ke to pe la su
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

René Nyberg vierailulla

Tietokirjailija ja diplomaatti René Nyberg vieraili tänään koulullamme Suomen tietokirjailijat ry:n järjestämän vierailukiertueen puitteissa. Nyberg on toiminut aiemmin muun muassa Suomen suurlähettiläänä Moskovassa ja Berliinissä. Viime vuonna hän julkaisi kokemuksiinsa perustuvan kirjan “Patriarkkoja ja oligarkkeja”, jossa hän kertoo esimerkiksi kirkon tilanteesta Neuvostoliitossa ja nyky-Venäjällä, raharikkaista oligarkeista ja toisaalta Suomen asemasta suuren ja mahtavan naapurin kainalossa. 

kolme henkilöä poseeraa

Koulun juhlasalissa pidetyssä tilaisuudessa saimme runsaasti mielenkiintoista tietoa muun muassa Neuvostoliiton romahduksen jälkeisestä tilanteesta, Krimin konfliktista, Venäjän roolista Syyriassa, Putinin asemasta ja tavallisten ihmisten selviytymisestä. Nyberg painotti oikeusvaltion toteutumisen tärkeyttä ja kertoi muun muassa, että Venäjän taloudellinen tilanne kärsii oikeusvarmuuden puutteesta. Jos kansalainen ei voi luottaa oikeuden toimintaan, kuinka hän voisi uskaltaa perustaa yrityksen? Venäjällä valtion rooli talouden pyörittämisessä on siksi suuri ja toisaalta Venäjä on edelleen merkittävä öljyn ja maakaasun tuoja. Venäjä on siis läsnä kaikkialla ja vaikuttaa voimakkaasti niin Suomen, Euroopan kuin maailmankin politiikkaan. 
Linkki kirjaan: https://www.siltalapublishing.fi/kirjat/patriarkkoja-ja-oligarkkeja/

kirja pöydällä

luennoitsija

oppilaat ja luento juhlasalissa
By | 2020-03-05T20:18:30+03:00 maaliskuu 5th, 2020|Lukio|Kommentit pois päältä artikkelissa René Nyberg vierailulla

About the Author: