Kalenteri

huhtikuu 2019
ma ti ke to pe la su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ilmiö-viikko

Mediaryhmän oppilaat valmistelevat muoviryhmän haastattelua

Helsingin yhteislyseossa 1.4.-5.4 oli ilmiöviikko, jonka aiheena oli kestävä kehitys. Pääasiassa siellä keskusteltiin miten voisi estää ilmastonmuutosta, mm. hävikkiruokaa vähentämällä.

Koulun oppilaat oli jaettu erilaisiin ryhmiin, joissa keskityttiin eri aihealueisiin. Näitä ryhmiä oli noin 10 ja jokaisella ryhmällä oli oma aihe. Aiheet olivat kemikaalit,muovit, luomu/teollinen tuotanto, ruokavalinnat, ruokahävikki, kuljetus, kulutus, pakkaukset, vesi ja sanitaatio, satokausi ja miten kestävän kehitys näkyy mediassa. Kaikilla oli koulun salissa jossain vaiheessa luento, jossa kerrottiin Afrikan kehityksestä ja onnellisuudesta. Tämän lisäksi koulussa oli erilaisia kestävän kehityksen työpajoja kaikille eri ryhmille, esim. yhdessä pajassa puhuttiin ruokahävikistä, ja sen estämisestä.

Leivän kiertokulku palapeli ruokapajassa

Ryhmillä oli myös erilaisia vierailuja, mm. mediaryhmä kävi Päivälehden museossa, jossa he haastattelivat Piia Elosta, joka toimii tänä vuonna Helsingin Sanomien ilmastokirjeenvaihtajana ja mediaryhmä kuunteli myös Anna Järviluomaa, joka puhui sananvapaudesta eri maissa ja vanhoista uutislehdistä ja ruokaryhmä kävi Fazerilla. Jokainen ryhmä teki myös “vaikuta”-tehtävän, jolla pyrittiin vaikuttamaan yhteiskuntaan, esim. yksi ryhmä jakoi kangaskasseja Kontulan metroaseman lähistöllä ja yksi piti pienen mielenosoituksen viisaiden ruokavalintojen puolesta.

Aleksi, Bobby ja Matias

Lisää tarinoita Hyllin ilmiöviikosta voi lukea osoitteesta hylkeke.wordpress.com

By | 2019-04-05T10:32:23+03:00 huhtikuu 5th, 2019|Hyl|Kommentit pois päältä artikkelissa Ilmiö-viikko

About the Author: