Kalenteri

maaliskuu 2019
ma ti ke to pe la su
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vaalipaneeli 1.3.2019

Eduskuntavaalit lähestyvät huhtikuun puolessa välissä (14.4.), joten Hyllissäkin järjestettiin vaalipaneeli. Paikalla olivat peräti yhdeksän eri puolueen edustajat.

  • Vasemmistoliitosta Suidaan Said Ahmed
  • SDP:stä Hanna Huumonen
  • Feministisestä puolueesta Eeli Kytömäki
  • RKP:stä Kaarle Hurtig
  • Suomen Keskustasta Klaus Sallinen
  • Sinisestä tulevaisuudesta Riikka Taivassalo
  • Perussuomalaisista Laura Jokela
  • Piraattipuolueesta Maija Li Raudaskoski
  • Kokoomuksesta Veera Hellman

Keskustelu oli ajoittain kiivasta ja puolueiden edustajien välille syntyi näkemyseroja muun muassa Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden tiimoilta. Samoin kysymys Suomen korkeasta verokannasta jakoi mielipiteitä. Karkeasti arvioituna vasemmistopuolueiden edustajien joukosta löytyi enemmän Nato-jäsenyyden vastustajia ja “iloisia veronmaksajia” kun taas oikeistopuolueiden riveissä oli enemmän myönteisyyttä Nato-jäsenyydelle ja verokannan pitämisestä matalana. Molempia osapuolia kuitenkin yhdisti ajatus rauhan edistämisestä ja toisaalta verotuksen suuntaamisesta enemmän ympäristöä kuormittavien hyödykkeiden verotukselle.


Kiivain keskustelu kuitenkin syntyi hyvin ajankohtaisesta teemasta eli maahanmuutosta. Varsinkin Sinisen tulevaisuuden ja Perussuomalaisten näkemykset erosivat eniten vasemmistopuolueiden kannoista. Sinisten ja Perussuomalaisten mielestä maahantulossa tulee noudattaa sääntöjä ja maahantulijoiden määrää tulee voida rajoittaa, kun taas muissa puolueissa muistutettiin Suomea piinaavasta huoltosuhteen heikkenemisestä ja toisaalta Suomen velvollisuudesta noudattaa kansainvälisiä sopimuksia ja sen vuoksi auttaa myös maailman hätää kärsiviä. Maahanmuuttokysymys kirvoitti myös yleisön joukosta kommentin, jossa toivottiin ettei kaikkia maahanmuuttajia niputettaisi yhdeksi massaksi vaan jokaista tarkasteltaisiin yksilönä.

Myös yleisöllä oli tilaisuus osallistua paneeliin keksimällä panelisteille etukäteen kysymyksiä, joita tilaisuuden juontajat Antero Tajasvuo (18 a) ja Vivian Vapaavuori (17 b) esittivät. Yleisö pääsi myös kertomaan mielipiteensä punaisten ei-lappujen ja vihreiden kyllä-lappujen avulla.

M H-M

By | 2019-03-05T08:20:06+03:00 maaliskuu 4th, 2019|Hyl|Kommentit pois päältä artikkelissa Vaalipaneeli 1.3.2019

About the Author: