Kalenteri

helmikuu 2019
ma ti ke to pe la su
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Lukiolaiset mukana tilastokilpailussa

Hyllin lukion opiskelijat Jesse Turpeinen (16a) ja Jaakko Aroharju (16a) toteuttivat syksyllä 2018 peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille ja lukiolaisille suunnatun yhteiskunnallista luottamusta mittaavan kyselyn. Tutkimuksesta saatuja tietoja verrattiin Tampereen yliopiston tekemään tutkimukseen, jossa joukko samanikäisiä nuoria vastasi samantyyppisiin kysymyksiin. Turpeinen ja Aroharju koostivat omasta tutkimuksestaan julisteen, jolla he kilpailevat nyt Tilastokeskuksen koordioinamassa kansainvälisessä tilastojulistekilpailussa (https://tilastokoulu.stat.fi/verkkokoulu_v2.xql?page_type=opettajalle).

Turpeinen ja Aroharju huomasivat tutkimuksessaan, että hylliläiset eivät ole juurikaan kiinnostuneita politiikasta ja antoivat melko heikon arvosanan demokratian toimivuudesta Suomessa, mutta he kuitenkin luottivat melko paljon erilaisiin yhteiskunnallisiin instituutioihin, kuten presidenttiin sekä yliopistoihin ja tutkimuslaitoksiin. Siten Turpeisen ja Aroharjun mukaan hylliläisten luottamus yhteiskuntaan kokonaisuudessaan on melko hyvällä tolalla ja he antaisivat yhteiskunnallisesta luottamuksesta arvosanan 6 asteikolla 1-10.

Tarkemmin Turpeisen ja Aroharjun tutkimukseen voi tutustua alla olevan julisteen avulla, jossa on verrattu Hyllin tuloksia tamperelaisten nuorten tuloksiin.

Tilastojulistekilpailun Suomen osakilpailun voittaja julkistetaan maaliskuun lopussa. Kansallisen kilpailun voittaja jatkaa kisaa Malesiassa kesällä 2019 Maailman 62. tilastollisessa kongressissa. Pidämme siis peukkuja Turpeiselle ja Aroharjulle ja toivomme menestystä!

Iso kuvatiedosto, josta voi katsoa julistetta huonommallakin silmällä löytyy täältä.

luottavatko nuoret nyky-yhteiskuntaan - kuva julisteesta

M H-M

By | 2019-02-13T19:51:36+03:00 helmikuu 13th, 2019|Lukio|Kommentit pois päältä artikkelissa Lukiolaiset mukana tilastokilpailussa

About the Author: