Kalenteri

lokakuu 2018
ma ti ke to pe la su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Erasmus+ projekti Suomessa 8. – 12.10. 2018

Erasmus-viikkomme alkoi tiistaiaamulla Mikaelin kirkon tiloissa pienellä aamupalalla ja “icebreaker” -peleillä, joiden jälkeen jokainen maa esitteli heille viisi tärkeintä ihmisoikeutta. Käsiteltyämme meille tärkeimmät ihmisoikeudet siirryimme yhdessä koko porukan kanssa koululle lounastamaan.  

Tiistaipäivällä lähdimme Helsingin keskustaan suunnistamaan noin parin tunnin ajaksi etsimään rasteja, joita oli sijoitettu ympäri keskustaa. Iltapäivällä taas tulimme koululle viettämään tervetulojuhlia, jossa pelasimme erilaisia pelejä sekä kuuntelimme hittibiisejä. Juhlassa oli tarjolla mm. limua, sipsejä sekä karkkia.

Keskiviikkona lähdimme aamulla kohti Nuuksion kansallispuistoa. Nuuksion ohjelmaan kuului erilaisia pelejä, joista voi voittaa palkintoja perjantain jäähyväisjuhlassa. Pelejä olivat mm. pallon tasapainottelua laudan päällä, hyppynarulla hyppimistä porukalla sekä kaverin kantaminen. Siellä ollessamme ohjelmaan kuului myös valokuvauskilpailu, jonka teemana oli luonnon kauneus. Iltapäivä oli vapaata ohjelmaa.

Torstaina keräsimme rahaa hyväntekeväisyyteen taksvärkkityöllä. Osa erasmuslaisista leipoi eri leivonnaisia ja myivät niitä käytävällä, jotkut olivat päiväkodeissa, tarhoissa, ruokakaupoissa ja sen sellaisissa. Projektimme teemana oli ihmisoikeudet, joten valitsimme hyväntekeväisyyskohteeksemme Amnestyn, joka ajaa ihmisoikeuksia. Töistä oli tarkoitus saada palkkaa vähintään 10 euroa.

Perjantai oli taas ohjelmaa täynnä. Osa projektiin osallistuneista lähti aamulla Fazerin vierailukeskukselle. Vierailun jälkeen lounastimme – jälleen kerran – koululla, jonka jälkeen olimme Amnestyn työntekijän pitämällä luennolla Kontulassa sijaitsevassa museossa. Päivällä oli taas hetki hengähtää, jonka jälkeen tulimme koululle viettämään jäähyväisjuhlia. Juhlissa teimme pizzaa koulun kotitalousluokissa ja pelasimme – jälleen kerran – erilaisia pelejä sekä palkitsimme eri kilpailujen voittajat. Erasmus+ -projektin Suomi-viikko päättyi tähän iltaan. Vieraat lähtevät kohti kotiaan lauantaina.

 

Mikke Tukiainen ja Emmi Suominen

https://photos.google.com/share/AF1QipNRSDSuWWGeyoHkgi44JiLBx4g4SSWay_M08RShpRB1wZ9a2xKxuk7PgIMh9DCVvA?key=TXZDYjBkeWhiUHdVTVd6S0YxX3JITndENkVSblJR

 

By | 2018-10-12T08:23:08+03:00 lokakuu 12th, 2018|Hyl|Kommentit pois päältä artikkelissa Erasmus+ projekti Suomessa 8. – 12.10. 2018

About the Author: